1. Anasayfa
  2. Teknoloji

2021 Yılında Blogger Ne demek? Blogger Olmaya Ne Dersiniz?


4

Blogger Ne Demek? Ne İşe Yarar?

Google’ın kuruculuğunu yaptığı Blogger ne demek ve ne işe yarar? Blogger nasıl olunur? Blogspot nasıl bu kadar başarılı oldu ve tam olarak Blogger’ı yani Blogspot’u 2.000.000 üzeri kullanıcıya ulaştıran özellikleri neler? Gelin birlikte Blogger’ a ve bu soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Blogger ne demek?
Blogger Ne Demek?

Hoş geldiniz. Öncelikle Blogger nedir? sorusuna bir açıklık getirelim; İnternette çeşitli CMS sayesinde blog sayfası bulunan kişilere verilen genel isimdir, tıpkı Youtube’da kanalı olanlara Youtuber denmesi durumu gibi.

Fakat Blogger aynı zamanda bir içerik yönetim sisteminin de adıdır. Diğer adıyla Blogspot olan Blogger bizim asıl konumuzdur. Blogger ne demek? Sorusuna yeniden değinmek üzere, Blogger tarihi ile konumuza devam edelim.

Blogger, 1999 yılının Ağustos ayında kurulmuş ve günümüzde 22 yılını geride bırakmış, köklü, 2.000.000 kullanıcı sayısına sahip, güçlü, kullanıcı hataları dışında kopma veya yavaşlama yaşanmayacak kadar esnek, hosting konusunda sınırları zorlayacak kadar özgür ve güvenliği de Google’ dan sorulacak şekilde güvenilir bir İçerik yönetim sistemidir.

Diye tamımlayabiliriz. Böylece Blogger ne demek? Sorusunu en temel şekilde cevaplamış olduk.
Daha basit anlatmak gerekirse; Blogspot kullanıcıları, Blogger olmak üzere kayıt oldukları zaman Blogspot’ da çeşitli web siteleri ve bloglar kurabilecek imkana erişebiliyorlar.


Blogspot’a kayıt olan bloggerlar, oyun,gezi seyahat, sağlık, haber, giyim moda, eğitim lms, teknoji, alışveriş ve makale yayınları yazmak üzere açmış oldukları bloglar üzerinde kolay kurulum aşaması sonrasında sorunsuz biçimde, kolaylıkla yayınlarını paylaşma imkanı bulabiliyorlar.


Her ne kadar Wordpress gibi sonsuz eklenti ve sonsuz tema gibi özgür özelliklere sahip olamasa da Blogger’ın tercih edilmesini sağlayan birçok özellik elbette var. Özellikleri okuduktan sonra blogger nasıl olunur sorusunun cevabını da merak edeceksiniz.

Blogger Ne Demek? Özellikleri Neler?

Blogger ne demek? Bu soruyu daha geniş bir açıdan incelemek gerekirse, burada Blogspot’ özellikleri öne çıkıyor. Ücretsiz sunucu imkanına sahip olmanın dışında bir de blogspot.com alan adıyla ücretsiz kayıt olunabilir ve bir blog veya web sitesi oluşturabilirsiniz.

Blogger ne demek? Blogger özelliklerk neler?
Blogger Özellikleri


Blogger’ın herhangi bir kısıtlaması bulunmamakta ve herkesin kullanımına açık olduğu gibi aynı kullanıcının, aynı Gmail ile birden çok blog ya da web sitesi oluşturabilmesi de imkanlı.


Adsense konusunda da Blogger kullanıcıları diğer CMS kullanıcılarına göre oldukça şanslı. Çünkü Adsense, Google ürünü olan Blogger kullanıcılarına daha kolay onay vermekte. Sorunsuz, trafik konusunda sınırsız ve güvenlik sorunu bile bulunmayan Blogger SSL’ de uyumlu.

Detaylı istatistik paneline sahip olan Blogger, Blogger olmak isteyen kullanıcılarına ücretsiz çeşitli temalar da sunmakta. Eklenti konusunda ise durumlar malesef iç karartıcı; Belki de bloggerların en çok isyan ettiği konuların başında, eklenti kıtlığının geldiğini söylemek mümkün.

Blogger’daki eklentilerden bazıları şunlar; iletişim, kötüye kullanım bildir, popüler gönderiler, etiketler, yazı, Html ve Css kod ekleme editörleri, öne çıkan yayın, blog arşivi, sayfa üst bilgisi, izleyiciler, takip bağlantıları, RSS, Google çeviri, liste ve atıflar şeklinde sıralanabilir. Eklentiler editör panelinde eklentiler şeklinde yer almıyor.

Editör paneline girdikten sonra yerleşime tıklayarak bileşenlerden birine ekleme yaptığınızda karşınıza ekleyebileceğiniz eklentiler listelenmekte.
Tema konusa gelecek olursak; Kontrol panelindeki temalar sekmesine tıklayarak karşınıza çıkan temalardan dilediğinizi seçebilirsiniz.

Web ve mobil görünüm için ayrı temalar seçebilme imkanına da sahipsiniz. Buradaki temalar size göre değil ise Google’ da, Blogger free tema şeklinde yapacağınız arama sonuçlarında çıkan sayfalar genellikle ücretsiz tema hizmeti sunmakta. Ayrıca gerek Wordpress için, gerekse de Blogger için ücretli tema sunucuları da bulunmaktadır.

Blogger Nasıl Olunur? Blogger’da bir yazı paylaşmak

Daha fazla vakit kaybetmeden nasıl blogger olunur? Blogger neler yapar? Sorularını incelemeye geçelim; Blogger nasıl olunur? Blogspot’da veya başka bir CMS üzerinde kuracağınız sitenize bir içerik ekleyerek ve o içeriği yayınlayarak ilk adımı atabilirsiniz.

Blogger nasıl olunur?
Blogger Nasıl Olunur?

Blogspot’daki sitenize yeni bir makale eklemek için şu yolu takip etmelisiniz; Önce kontrol paneline giriş yapın ve hemen ardından “yeni yayın” butonuna tıklayın. Yayın editörü açılacaktır. Editör oldukça zengin araçlar içerir.

Açılacak olan sayfa sizin makale yazmanıza, başlık eklemenize, paragraf ve alt başlıklar düzenlemenize, kod eklemenize, görsel, belge, video, ses gibi dosyalar yükleyebilmenize ve kategorilere ayırabilmeniz için etiket seçeneklerini kullanmanıza olanak sağlar.

Blogger nasıl olunur? Sorusunun cevabı elbette bu kadar kolay ve kısa değil. İçerilerinizin topluluklarınıza, hedef kitlenize ulaşması adına yöntemler belirlemelisiniz. Başlangıçta seo uyumlu makale kavramı devreye girer veya reklamlarla daha fazla kitleye ulaşılabilir.

Daha sonraki adımlarda ise dış seo, rakip siteler, rekabet, backlink gibi kavramlar gündeminizde olacak. Fakat şuanda ilk adım olarak, bir yayın denemesi yapmanız bile blogger olmanız için önemli bir adımdır. Diyerek “blogger nasıl olunur?” Sorusunu da cevaplamış oluyoruz.

Blogspot Para kazanma Yolları

Blogspot para kazanma yöntemlerinin en başında reklam kazançları gelmekte. Daha ileri düzey bloggerların kazanç için konuk yazarlık gibi kaynakları veya daha geniş reklam geliri kaynakları bulunsa da temel bir bloggerin, blog geliri elde edebilmesi için en doğru yöntem reklam geliridir.

Blogspot para kazanma yolları
Blogspot Para Kazanma Yolları

Peki reklamcılık ile Blogspot para kazanma nasıl mümkün? Adsense başvurusu yapılarak onay alındıktan sonra Adsense reklamlarını siteye kolayca entegre edebilir ve blog üzerinden gelir sağlayabilirsiniz.

İleri düzey blog sahibi kişiler çeşitli firmaların ödeme karşılığı reklamlarını yayınlarayarak da kazanç elde edebiliyor. Fakat dediğimiz gibi başlangıçta kimse sizin bloğunuza reklam vermeyecektir.

Ayrıca adsense alternetifi birçok reklam firması da yine blog sahiplerine kazanç sağlayan reklam ödemesi hizmeti vermektedir. Bu reklamlarin yine bazıları da Adsense reklamları ile birlikte kullanılabilmektedir. Fakat bazı firmaların anlaşma şartları oldukça katıdır.

Bu yüzden Blogspot para kazanma yollarına gidecekseniz, bloğunuzu mümkün oldukça geliliştirmeye gayret etmelisiniz. Ancak bu şekilde reklam alma isteğiniz onay bulabilecektir.

Adsense, rakiplerine göre geliri daha yüksek ve reklam çeşitliliği daha fazla olan bir reklam firmasır. Adsense reklamları genellikle sitenizle ve temanızla uyumludur. Böylecek Blogspot para kazanma yollarının da neler olduğuna bakmış oluyoruz.

Blogger Ne Demek? Alan adı değişikliği Nasıl Yapılır?

Yeni domain ekleme gibi seçeneklere de imkan tanıyan Blogger, kullanıcılarının özel alan adlarını ekleyebilmesi için ayarlar sekmesinde özel bir panel eklemiş. Bu panel yoluyla gerekli ayarları, ekleme ve yönlendirmeleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

Blogspot alan adı değişikliği
Blogspot.com Uzantısını Değiştirme

Eğer sizin de bir blogger olmak gibi hayaliniz varsa zaman kaybetmeden Blogger giriş sayfasına giderek ilk adımı atabilirsiniz. Blogger konusundaki tüm sorularınızı aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Blogger ne demek? Blogger nasıl olunur? Blogspot para kazanma yolları neler? Gibi soruları konu aldığımız bu yayının da sonuna gelirken, Blogger ne demek? Blogger nasıl olunur? Blogspot para kazanma yolları neler?

Şeklindeki temel kavramları artık öğrenmiş oluyoruz. Artık Blogger olmak veya bir Blogspot sitesi kurmak için hiçbir engeliniz olmadığı gibi reklam gösterimi sağlamaya ve para kazanmaya da hiçbir engeliniz kalmadı.

Bu ve buna benzer yayınlar hakkında yapacağınız yorumlar bizler için oldukca büyük öneme sahip. Yeni bir Marcatime yayınında daha görüşmek üzere. Hemen alttaki butondan bir başka CMS olan Wordpress ile ilgili önerilen yayına geçebilirsiniz.

İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    harika
    Harika
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    fena_de_il
    Fena Değil
  • 0
    berbat
    Berbat

Marcatime Yazarı - Halkla Ilişkiler ve Tanıtım Uzmanı

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. Aydin Aydi

    Güzel

  2. Avatar

    Gerçi bir çok kişi ısrarla wordpress’e geç diyip duruyor bende ısrarla blogger da kalıyorum ne bileyim alışkanlık işte güzel bir tanıtım olmuş teşekkürler :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir