1. Anasayfa
  2. Teknoloji

20 DK İçinde Bedava Web Sitesi Nasıl Kurulur?


2

Bu yayının konusu; Bir web sitesi nasıl kurulur? Ama bedava! Hem de hiçbir istenmeyen reklama web sitenizde yer vermeden. İsteğinize göre de çok düşük maliyetler karşılığında .com, .net, .org vb alan adlarını da alabilerek yüksek imajlı, harika bir web sitesi nasıl kurulur hazırsanız gelin birlikte başlayalım.

web sitesi nasıl kurulur?
Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Özellikle de domain, hosting, SSL, tema gibi ekipmanların fiyatının yükselmesi, web sitesi kurma fiyatlarının da artmasına neden oldu. Bu yayınımızda ise tüm bu ihtiyaçlarınızı ücretsiz karşılayabileceğiniz şekilde web sitesi nasıl kurulur? başlığını inceleyeceğiz.

Bedava web sitesi nasıl kurulur? Web sitesi kurma konusunda nelere ihtiyacımız olacak? Kod bilgisine ne kadar ihtiyacımız olacak? Öncelikle şöyle yapın, buraya gidin, buraya başvurun gibi değil tamamen sıfırdan bir web sitesi nasıl kurulur? yayının sonuna kadar birlikte öğreneceğiz.

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Hoş geldiniz. Web sitesi nasıl kurulur? Sorumuzun cevabına vakit kaybetmeden geçiyoruz. Yaklaşık yarım saat içinde bir web sitesini, bedavadan kurabilmemiz için öncelikle blogger.com adresine gitmemiz gerekiyor.
Açılan sayfada ” BLOĞUNUZU OLUŞTURUN” şeklinde bir buton bulunmakta, bu butona tıklayarak ilerleyebilmek için bir gmail hesabınızın olması gerekiyor.

Bedava Web sitesi nasıl kurulur?
Ücrersiz Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Google’ da “Gmail oluştur” şeklinde arama yaparak sadece 2 dk içerisinde ücretsiz bir Gmail hesabı oluşturabilirsiniz. Bu adımdan sonra web sitesi nasıl kurulur gibi Blogspot kullanımı gibi kavramları daha net anlayacaksınız.

Gmail hesabınızı da aldıysanız artık “Blogunuzu oluşturun” butonuyla yolumuza devam edebiliriz. Yeni sayfada gmail adresinizi girerek devam etmeniz istenecek. Bir sonraki adımda ise, artık web sitemizin bilgilerini girmemiz gerekecek. Başlık alanına site adınızı, adres kısmına da alan adımızı girmemiz gerekiyor.

Örnek; Ativiterest şeklinde bir başlık ve alan uzantısı olarak; aktiviterest.blogspot.com şeklinde bir web sitesi kurabiliriz.
Buradaki asıl önemli nokta ise, kuracağımız web sitesinin başlığı, alan uzantısı ve teması web sitemizin konusu ile alakalı olmalıdır.

Örneğin magaza.blogspot.com şeklinde bir alan alıp, web sitenizin içeriğine mağaza ile alakasız içerikler eklememelisiniz. Yine aynı bölümde alan uzantısını da hallettikten sonra sizlere bir tema seçmeniz için seçenekler sunulacak.

Alan uzantınız ve başlığınız daha sonra isteğinize göre değişebilir, hatta satın alabileceğiniz .com gibi uzantılarda eklenebilir. Tema seçiminizi de yine konunuz ile ilgili olacak şekilde tamamladıktan sonra artık sizin de bir web siteniz var.

Kontrol Paneli

Açılan yeni sayfa sizin kontrol panelinizdir.
Kontrol penelimizin sol kısmında; aktiviterest yani web sitelerimizin listesi, ( ayni gmail hesabıyla birden çok web sitesi açarak buradan yönetebilirsiniz.) blog görüntüle, sayfalar,  (sayfalar, birazdan galeri oluştururken işimize yarayacak.) istatistikler, yorumlar, kazançlar, yerleşim, tema ve ayarlar gibi sık kullanacağımız butonlar bulunur.

Orta kısımda da; Etiket, yayınla, yeni yayın oluştur ve taslak gibi seçeneklerimiz mevcut. Sağ kısımda yer alan butonlar ise; Aslında ortanın devamıdır. Bir editör panelinde gösterilmesini istediğiniz yayın sayınızı, yayınlarınıza arama yöntemi kullanarak ulaşmanızı sağlayan seçenekler bulunmaktadır.

Bu adımda “bloğu görüntüle” butonuna tıkladığımıza, web sitemizin ana sayfası açılır ve içerisinde bir yayın bulunmadığına yönelik açıklama karşımıza çıkar.

İçerik Oluşturma ve Ekleme

Yeni bir içerik oluşturmak ve bu içeriği sitenizde yayınlamak için “Yeni Yayın” butonuna tıkladığımızda bir içerik editör paneli açılmakta. Açılan bu editörde” yayın başlığınız, yayın içeriğiniz, kod ve yazı biçimleri seçenekleriniz, görsel ve video ekleme gibi sonsuz özellikte butonlar yer almakta.


Kısaca bahsedelim; içeriğinizi yazı olarak oluşturduğunuz esnada, bağla butonunun sağındaki ilk butonla görsel, 2. butonla da video ekleyebilirsiniz. Ayrıca ana başlığı üst kısma ekledikten sonra yayınınızdaki diğer başlıkları da “normal” yazan açılır menü butonunu kullanarak alt başlıklara dönüştürebilirsiniz.

Yazınıza Kategori oluşturmak için; En sağdaki kapat sekmesinin altında etiket butonu bulunmakta. Tüm bu işlemleri hallettikten sonra “yayınla” butonuna tıkladığımızda, editör paneli açılır ve az önceki yayınımız buraya eklenmiş olur.
“Bloğu görüntüle” butonuna tıkladığımızda artık web sitemizde bir içerik olduğunu görebiliriz. Web sitesi kurmak işte bu kadar kolay!

Yayın Gövdesi

Oluşturduğumuz yayın ile birlikte, yorum alanı, paylaş butonu, yayınlanma tarihi ve yayın etiketi de tıpkı sayfa üst ve alt kısımları gibi otomatik olarak sayfamıza eklenmiş durumda. Peki yayın gövdemize başka neler ekleyebiliriz?


Editör panelinin sol kısmında bulunan “yerleşim” butonuna tıklayarak, açılan sayfadan da “sayfa gövdesi” butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan seçeneklerden dilediğinizi ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Örnek; Tepkiler butonuna tıklayarak “Beğendim, Beğenmedim” gibi tepki butonları ekleyebilir, yazar veya gönderen ismi ekleyebilir, kayıt tarihi biçimini düzenleyebilir ve bunun gibi alanları düzenleyebilirsiniz.

Ayrıca Aynı menüde bulunan gadgetler sayesinde, web sitenizdeki dilediğiniz alana logo, arşiv, popüler yayın, iletişim formu, listeler, çeviri gibi eklentiler yükleyebilirsiniz.

Web Sitesi Tasarımı ve Ücretsiz Blogspot Temaları

Web sitesi nasıl kurulur adımını gectiğimize göre artık bu web sitesinin tasarımını düzenlememiz gerekir. Burada ise ücretli, ücretsiz Blogspot temaları devreye girer.

ücretsiz blogspot temaları
Ücretsiz Blogspot Temaları

Web sitesi tasarımını gerçekleştirebilmeniz için tema seçimi ve düzenlemesini yapmamız gerekiyor. Blogspot temalarından faydalanarak harika bir web sitesi kurmak için; editör paneldeki “Tema” butonunu tıklayın ve bir tema seçin.

Burada Soho, Emporio, Contempo, Dinamik görünümler ve resim pençeresi gibi seçenekleriniz bulunmakta. Seçilen bir temayı düzenlemek için “Özelleştir” butonunu kullanarak web sitesi tasarımınızı oluşturabilirsiniz.

Web sitenizde kullanacağınız temalar bununla sınırlı elbette değil. Blogspot temaları hizmeti sunan oldukça fazla tema üreticisi bulunuyor. Bunlardan biri de Sora Templates İsimli tema sağlayıcıdır. Yüzlerce Blogspot temalarını ücretsiz şekilde indirmenizi sağlar.

Başlangıçta ücrersiz Blogspot temalarından kullanmanız daha mantıklı, ilerleyen zamanlarda ise ücretli bir tema satın alabilirsiniz. Blogspot temaları, Wordpress temalarından daha uygun fiyata satılmaktadır. Ücretli Blogspot temalarından birini satın alacak olursanız; teknik destek, güncelleme desteği gibi ek hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.


Ayrıca internet üzerinde ücretsiz logo oluşturucu web siteleri ve mobil uygulamaları kullanarak 10 dk içinde bir logo oluşturabilirsiniz.
Sitenizin en alt kısmında bulunan “Blogger tarafından desteklenmektedir.” şeklindeki yazıyı kaldırmak isteyenlere tavsiyemiz; eğer web sitenizdeki size ait olmayan bir içeriği istemiyorsanız, bunu silmek en doğal halkınızdır.

Google’ Blogger tarafından desteklenmektedir yazısını kaldır” şeklinde araştırarak kolayca nasıl kaldırabileceğinizi bulabilirsiniz. ( Bu konunun detaylarını burada anlatmamız etik olmaz. Araştırarak kolayca bulabilirsiniz.) Tasarım konusunda son olarak; mevcut temalar sizinle uyumsuz ise internet ortamında ücretli veya ücretsiz sonsuz sayıda temaya da ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Ve Video Galerinin Yayınlanacağı Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web sitenizin bir alanında fotoğraf galerisi ya da video galerisi oluşturmak istiyorsanız yapacağınız şey aslında çok basit! Video galerisi için web sitesi nasıl kurulur?
Sayfalar kısmından yeni bir sayfa oluşturarak, oluşturduğunuz sayfanıza videoları, hem bilgisayarınızdan hem de Youtube üzerinden kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Farklı Alanlarda Web Sitesi Nasıl Kurulur?
Farklı Alanlarda Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Galerinizi daha havalı hale getirmek için internette bulunan satır, sütun ve çizgi kodlarını videolarınızın aralarına ekleyebilirsiniz. Ayrıca internet ortamında Blogger için uygun yüzlerce html kodlar bulunmaktadır. Bu kodlardan da faydalanarak fotoğraf galerileri, iletişim formları, forumlar, sosyal medya ikonları gibi sonsuz eklenti oluşturabilirsiniz.

Web Sitesi Kurma Fiyatları Ne kadar?

Web sitesi kurma fiyatları ne kadar? Şeklindeki bir sorunun kesin bir cevabı yok. Kurulacak sitenin türüne ve içeriğine göre maliyetlerde değişimler oluşabiliyor. Web sitesi kurma fiyatları bakımından, bu yayında anlatılan şekliyle maliyetsiz bir kurulum yapabiliyorsunuz.

Web sitesi kurma fiyatları
Web Sitesi Kurma Fiyatları Ne Kadar?

İsteğinize bağlı olarak domain satın alarak ise uygun fiyatlı veya düşük maliyetli bir web sitesi yapabiliyorsunuz. Fakat bu anlattıklarımız Blogspot adına geçerlidir. Başka bir CMS kullanmayı hedefliyorsanız, oradaki özelliklere bağlı olarak hosting paketi de satın almanız gerekecektir. Ayrıca SSL maliyetiniz de yine bu pakete bağlı şekilde oluşabilir.

Dolayısıyla web sitesi kurma fiyatları ve maliyetleri yükselebilir. Şuanki piyasaya göre 200 TL civarında bir giderle giriş seviyesinde hosting, SSL ve domain paketi satın alınabilir. Cenuta ve Turhost ise bu konuda en çok tercih edilen hizmet sağlayıcılar arasındadır.


Web sitesi kurma fiyatları başlığını da incelediğimize göre, Adsense sayesinde para kazanmak, anahtar kelime ve seo ayarları, alan adı satın alarak aktif hale getirmek gibi konuları bir sonraki teknoloji yayınımızda sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Böylece bir yayınında daha sona yaklaşmış durumdayız.


Bir web sitesi nasıl kurulur? Web sitesi tasarımı oluşturabilmek için nelere ihtiyacımız olacak? Blogspot temalarından nasıl faydalanabiliriz? Yüksek tutardaki web sitesi fiyatlarına katlanmanıza gerek kalmadan ücretsiz ve kolayca bir web sitesi nasıl kurulur? Konularını işledik.

Web sitesi kurma fiyatları, Blogspot temaları ve buna benzeyen tüm konularda, destek gerektiren tüm adımları aşağıdaki yorum alanından bizlere ulaştırarak destek alabilirsiniz. Bir sonraki yayınında görüşmek üzere.

İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    harika
    Harika
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    fena_de_il
    Fena Değil
  • 0
    berbat
    Berbat

Marcatime Yazarı - Halkla Ilişkiler ve Tanıtım Uzmanı

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Aydin Aydi

    👍

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir