1. Anasayfa
  2. Eğitim

2 ve 4 Yıllık Açıköğretim Fakültesi Bölümleri


0

Açıköğretim Fakültesi bölümleri ve açık öğretim fakültesi nedir? Normal yani örgün bir fakülteden farklı olarak burada yüz yüze ders işlenmeyip, fakültenin bağlı bulunduğu web ortamındaki lms üzerinden ders notlarınızın çıktılarını alarak sınav dönemine hazırlanıyorsunuz.

Açıköğretim Fakültesi Bölümleri

Açıköğretim fakültesi bölümleri arasında tercih edebileceğiniz bölümler ve hangi sınavlardan geçeceginize de hızlıca bakalım. Öncelikle açık öğretim hizmetini ülkemizde 4 üniversite sunmakta. Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi. ( Istanbul Üniversitesi, açık ve uzaktan eğitim olarak geçiyor, lakin benzeri hizmeti sunmakta.)

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (Ata AÖF)

Atatürk Üniversitesi, Erzurum merkezli bir üniversitedir. Sınav giriş yerleri ise genellikle liseler ve orta okullardır. Sınavlarda geçme notu çan eğrisine bağlı olarak değişebiliyor, Kolaylık derecesi, derse ve sınava göre değişebilse de genellikle LMS üzerindeki derslere gerçekten çalışan öğrenciler sınavda başarılı olabiliyor.


Akademik sene, bahar ve güz yarıyılı olarak iki dönemden oluşur. Vize, final ve bütünleme sınavlarına ek olarak mezuniyet 3 ders sınavı da bulunur. Fakültenin yaz okulu da bulunmaktadır.
Harç ödemesi genellikle dönem başlamadan, materyal ücreti şeklinde banka hesapları ile ödenebilmektedir.

Açıköğretim fakültesi


Evrak kayıt, fotokopiler, öğrenci kartı, diploma gibi üniversite ile yapacağınız evrak alışverişlerini PTT üzerinden gerçekleştirmektesiniz. Evrak alışverişinizi gerçekleştireceğiniz adres; Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanlığı Yakutiye Erzurum şeklinde olmaktadır.

Açıköğretim Fakültesi Bölümleri Atatürk Üniversitesi

Açıköğretim fakültesi bölümleri Atatürk Üniversitesi olarak oldukça fazla seçenek sunmakta. Gerek lisans alanındaki bölümlerle, gerek önlisans alanındaki bölümlerle, gerekse de ikinci üniversite kapsamında oldukça zengin bir seçenek şansı sunmakta

Açıköğretim fakültesi bölümleri


Öncelikle açıköğretim fakültesi bölümleri 2 yıllık yani önlisans bölümlerine bakacak olursak; Adalet, çocuk gelişimi, dış ticaret, halkla ilişkiler, ilahiyat, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık kurumları işletmeciliği ve bilgi yönetimi gibi daha birçok, açıköğretim fakültesi bölümleri 2 yılllık alanında bulunmakta.


Açıköğretim fakültesi bölümleri 4 yıllık yani Lisans bölümlerinde ise; Halkla ilişkiler ve tanıtım, işletme, sosyoloji ve sosyal hizmet bölümleri bulunuyor.
Ayrıca lisans tamamlama bölümleri de acil yardım ve afet yönetimi, sağlık yönetimi ve sosyal hizmet gibi bölümler, Açıköğretim fakültesi bölümleri 4 yıllık alanını oluşturuyor. Daha fazla detay için Atatürk Üniversitesi web sayfasinı ziyaret edebilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulu

Açıköğretim fakültesi yaz okulu kavramı, vize ve final sınavları sonrasında yaz aylarında eğitimin devam etmesi ve dönem sonu sınavı şeklinde bir sınavın daha yapılması durumudur.

Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulu

Anadolu üniversitesinde bulunan yaz okulu uygulamasının bir benzeri ise Atatürk Üniversitesi’de bulunmakta. Fakat Atatürk üniversitesi açıköğretim fakültesi yaz okulu, çifte standartla birlikte sunulmakta. Yaz okulunu tercih etmeyen öğrenciler bunun yerine bütünleme ve 3 ders sınavı uygulamalarını tercih edebiliyor. Ayrıca yaz okulu hizmeti ücretli bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

Açıköğretim Fakültesi Sınavları Ne zaman Yapılır?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları ne zaman yapılır sorusunun cevabı, üniversitenin belirlediği akademik takvimde detaylı olarak bulunuyor. Sınavlar genel zamanlarda yüzyüze yapılıyor. Fakat pandemi süresince sınavlar online ortamlarda yapılmakta.

Açıköğretim Fakültesi Sınavları Ne zaman Yapılır?

Geçme notu, sınava girenlerin ortalamasının belirlediği çan eğrisi sistemiyle oluşturulmaktadır. Harf notu FF üzeri olan tüm notlar geçerlidir. sınavda 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı elemektedir. Not ortalamanız, vize puanınızın ve final veya bütünleme puanınızın yüzdeleri dikkate alınarak hesaplanır.

Öğrenci bilgi sistemi üzerinden alınan sınav giriş belgesi ve kimlik ile sınava girebilirsiniz. Ayrıca mezun olan önlisans programı öğrencileri, eğitim hayatına ister sınavsız ikinci ünüversite ile veya DGS yoluyla lisans eğitimi şeklinde devam edebilirler.

Açıköğretim Fakültesi Askerlik Tecili Nasıl Yapılır?

Oldukça sık sorulan ve merakla araştırılan bir soru da açıköğretim fakültesi askerlik tecili hakkındadır. Açıköğretim fakültesi eğitimi alan öğrenciler de, tıpkı örgün eğitim gören öğrencilerden farksız olarak açıköğretim fakültesi askerlik tecili hakkına sahiptir.

Açıköğretim Fakültesi Askerlik Tecili Nasıl Yapılır?

Askerlik yaşı gelen öğrencilerin E-devlet üzerinden askerlik durumunu teyit etmeleri gerekir. Eğer gerekiyorsa askerlik şubesine giderek, öğrenci olduklarını belirtmeleri ve açıköğretim fakültesi askerlik tecili hakkını kullanmalılar.

Lisans programı mezunları ise, sınavsız ikinci önlisans veya lisans ya da yüksek lisans programlarını tercih edebilirler. Bu konuda aşağıdaki butondan yüksek lisans yayınımıza geçebilirsiniz. Bir yayında daha sona vardık. Konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıya yorum bölümüne bırakabilirsiniz. Bir sonraki yayında yeniden görüşmek dileğiyle…

İçeriği Nasıl Buldunuz ?
  • 0
    harika
    Harika
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 0
    fena_de_il
    Fena Değil
  • 0
    berbat
    Berbat

Marcatime Yazarı - Halkla Ilişkiler ve Tanıtım Uzmanı

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir